BOCIANY INTEGRUJĄ


Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Kącik porad
Autor Wiadomość
Ann 


Dołączyła: 11 Cze 2007
Posty: 11206
Skąd: Niemcy (Hessen)
Wysłany: Nie 17 Cze, 07 18:33    

A ja tak troszkę z innej beczki....nie wiem gdzie miałam o to zapytac wiec pytam tu....Kochani jak wy robicie zdjęcia do forum....(juz sie zarejestrowałam do fotosika i co dalej)...zaznacze ze ja naprawde malo znam sie na komputerze...ciaglę sie uczę..prosze jak mozecie to pomożcie.I jeszcze jedno .....chciałabym wkleic sobie aviatar ale nie wiem jak zminimalizowac zdjecie z kompa...Dziekuje za pomoc.... ;-)
_________________
KOCHAJCIE ZWIERZĘTA
 
 
myewa 


Dołączyła: 19 Kwi 2007
Posty: 39531
Skąd: Łódź
Wysłany: Nie 17 Cze, 07 19:17    

Ann :lol:
Możesz przesłać mi wybrane na avatar zdjęcie, a ja Ci je zmniejszę.
Zgadzasz się? Napisz mi prywatną wiadomość.
Jeżeli chodzi o fotki, to najpierw naucz się je zapisywać na swoim komputerze.
Potem trzeba się zalogować w darmowym hostingu obrazków - np. fotosik (www.fotosik.pl)
Dalej już z górki.
_________________
Koniku polny od niepoważnych wierszy naucz mnie od małego być mniejszym (J.Twardowski)
 
 
 
Ann 


Dołączyła: 11 Cze 2007
Posty: 11206
Skąd: Niemcy (Hessen)
Wysłany: Nie 17 Cze, 07 19:24    

Mywega dziękuje bardzo a jak sie zapisuje zdjęcia na kompie?...
_________________
KOCHAJCIE ZWIERZĘTA
 
 
wega 

Dołączyła: 12 Kwi 2007
Posty: 4222
Skąd: Bayern
Wysłany: Nie 17 Cze, 07 19:33    

Ann...a masz menu niemieckie w komputerze ?
 
 
Ann 


Dołączyła: 11 Cze 2007
Posty: 11206
Skąd: Niemcy (Hessen)
Wysłany: Nie 17 Cze, 07 19:35    

nie nie mam niemieckiego bo przywiozłam laptopa z polski
_________________
KOCHAJCIE ZWIERZĘTA
 
 
myewa 


Dołączyła: 19 Kwi 2007
Posty: 39531
Skąd: Łódź
Wysłany: Nie 17 Cze, 07 19:39    

Ann :lol:
Klikasz prawyą strona myszki na obraz poklatkowy. Otworzy się lista.
na liście wybierasz - zapisz obraz jako - klikasz lewa stroną myszki.
Otwiera się okno - zpisywanie obrazu.
Zdecyduj się, gdzie chcesz zapisać zdjęcie, powiedzmy, że wybierz pulpit.
Klikasz - zapisz.
Poćwicz.
Możesz sobie na pulpicie utworzyć folder o nazwie np. bociany - w nim zapisywać fotki.
_________________
Koniku polny od niepoważnych wierszy naucz mnie od małego być mniejszym (J.Twardowski)
 
 
 
Ann 


Dołączyła: 11 Cze 2007
Posty: 11206
Skąd: Niemcy (Hessen)
Wysłany: Nie 17 Cze, 07 19:41    

ok dziękuje to sie biore do roborty....poćwiczymy...hihi....

[ Dodano: 2007-06-17, 19:51 ]
to działaaaa.....Wow... :-D :-D :-D
_________________
KOCHAJCIE ZWIERZĘTA
 
 
myewa 


Dołączyła: 19 Kwi 2007
Posty: 39531
Skąd: Łódź
Wysłany: Pon 18 Cze, 07 00:25    

Gratulacje Ann.
Teraz twoje posty wzbogacają fotki z obserwacji. Szybko sobie z tym poradziłaś.
Tylko pamiętaj - nie można kasować fotki z serwera, bo zniknie z forum. ;-) :lol:
_________________
Koniku polny od niepoważnych wierszy naucz mnie od małego być mniejszym (J.Twardowski)
 
 
 
Wanda 


Dołączyła: 27 Mar 2007
Posty: 4560
Skąd: Skoczów/ Beskid Śl.
Wysłany: Pon 18 Cze, 07 10:16    

Proszę o nauczenie mnie jak sie wkleja na forum ruchome obrazki.
Ja posyłam je na fotosik i po wklejeniu na forum brak ruchu.
Przypuszczam, że trzeba wybrać odpowiedni kod.
Jeśli tak, to jaki.

Pozdrawiam wszystkich bocianolubów. :lol:
_________________
Jeśli zginie ostatni ptak na tej ziemi, to nam pozostaną dwa dni życia.
 
 
paela 


Dołączyła: 23 Mar 2007
Posty: 5196
Skąd: Chorzów
Wysłany: Pon 18 Cze, 07 10:44    

Wandziu, w Fotosiku nie ma takiej opcji.
Są inne serwery, gdzie można pobierać link do ruchomego obrazka, ale namiary moge Ci podać wieczorkiem - na tym komputerze nie mam tego w zakladkach. ;-)

Pozdrawiam, E.
 
 
pstynka 


Dołączyła: 23 Mar 2007
Posty: 955
Skąd: Chorzów
Wysłany: Pon 18 Cze, 07 10:44    

Hej Wandziu. Posyłam ci link do ruchomych obrazków. Poćwicz. Pozdrowienia
http://i5.tinypic.com/
 
 
Wanda 


Dołączyła: 27 Mar 2007
Posty: 4560
Skąd: Skoczów/ Beskid Śl.
Wysłany: Pon 18 Cze, 07 11:01    

Jesteście kochane.
Dziękuję.

_________________
Jeśli zginie ostatni ptak na tej ziemi, to nam pozostaną dwa dni życia.
 
 
myewa 


Dołączyła: 19 Kwi 2007
Posty: 39531
Skąd: Łódź
Wysłany: Wto 26 Cze, 07 08:59    

Kontynuując problem zapisywania obrazu.

Jak zapisywać ujęcia z gniazd w Holandii lub Dunaborgdany (Węgry).
Próbowałam przez VLC Media player (sposób podany przez Zbychura w temacie bocian czarny Estonia) oraz "rzutem na ekran" za pośrednictwem Painta. Nic z tego.

Może ktoś wie jak to się robi. Wega umieściła zdjęcie z Węgier, wiec można.

[ Dodano: 2007-06-28, 20:37 ]
Można, już się dowiedziałam.
Jeżeli ktoś będzie chciał, to służę pomocą.
_________________
Koniku polny od niepoważnych wierszy naucz mnie od małego być mniejszym (J.Twardowski)
 
 
 
Zbyszek2 

Dołączył: 22 Cze 2007
Posty: 8
Skąd: Kraków
Wysłany: Śro 04 Lip, 07 11:36    

Onka84! Bądź taka dobra i sprawdź możliwość wejścia na stronę Chyb, bo mnie przy próbie wejścia ukazuje się komunikat: Error, brak dostępu. Ciekaw jestem czy to tylko u mnie, czy inni mają też takie kłopoty.
Pozdrawiam!
 
 
Aneta P. 


Dołączyła: 12 Cze 2007
Posty: 5
Skąd: podlaskie
Wysłany: Śro 04 Lip, 07 11:43    

Pytanie było do Onki84 ale i u mnie jest napis DOSTĘP ZABRONIONY pozdrawiam
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Forum jest integralną częścią projektu "Bociany Integrują".

Administratorzy nie ponoszą odpowiedzialności za wypowiedzi użytkowników.