Naka - Wto 27 Lip, 21 15:03 Nie dziala mi przekaz i nie wiem czy Krupek jest na gniezdzie ??dariusz2207 - Wto 27 Lip, 21 15:17 Jest awaria w Lookcam. Krupek po 14-tej przefrunął na swoje gniazdo na garażu. Więc lata.Naka - Wto 27 Lip, 21 15:45 Dzieki panie Darku.
Wszystkie bocianki sa juz lotnikami. !!myewa - Wto 27 Lip, 21 21:00
dariusz2207 napisał/a:
27 lipca o 8:15 przeniosłem Krupka na gniazdo pod kamerą. Więc to jest on. Tamtej piątki nie wypłoszyłem bo ich nie było na tym gnieździe. Zrobił to podczas ich nieobecności na tym gnieździe.
Nic z tego nie rozumiem. Proszę o wyjaśnienia.
Skoro prowadzone są obserwacje gniazda w Rudnie na forum Ustronia, to niechaj będą czytelne dla osób, które na co dzień nie obserwują tego gniazda.myewa - Wto 27 Lip, 21 22:22 Dziękuję panie Dariuszu za informacje w wiadomości prywatnej.
20.07 na forum, dariusz2207 napisał/a:
Krupek trafił do mnie z sąsiedniej wsi w trzecim tygodniu życia z gniazda gdzie była czwórka młodych. Zatrzymał się na gałęziach świerka który rośnie pod gniazdem.
Kamil Piwowarczyk zaobrączkował młodego Krupka i zostawił pod opieką Pana Dariusza.Naka - Śro 28 Lip, 21 05:54 Myewa !! nie siej zametu !! Co cie zaczynam lubic - to znowu mi podpadasz.
Informacja o Krupku jest na str.10 dnia 20 07. !!
I nie w priwatnej informacji tylko na Forum !!!!
Wpis p.Darka.
W drugim gniezdzie bylo chyba karmienie. Widac lecacego bocianka.
godz.20.30
Na drugim gniezdzie jest cala piateczka mlodych bociankow.
Na gniezdzie glownym - Krupek !!
Panie Darku !! Mam prosbe !! zeby pan napisal jak ktorys z bociankow poleci na sejmik.
Z daleka trudno rozpoznac ile jest na gniezdzie !!Naka - Sob 31 Lip, 21 06:55 31 Lipiec
Krupek w gniezdzie glownym.
Mlode w gniezdzie drugim,
Golebie na dachy stodoly. Kogut pieje, indyk gdacze. Sielsko anielsko !!